Nabo og interessenter til el- og gasanlæg
Sidst opdateret 30. oktober 2015
Nabo og interessenter til el- og gasanlæg
Naboer til el- og gasanlæg samt kommuner og øvrige som planlægger anlægsarbejder i nærheden af vores el- og gastransmissionsnet

Energinet.dk udbygger efter behov både el- og gastransmissionsnettene. Når et anlægsprojekt er planlagt, kontakter vi de ejere, der vil blive berørt. Her oplyser vi, hvad det vil betyde for ejerens jord eller ejendom og forelægger et erstatningstilbud.

Det energianlæg, der bliver placeret på din jord, er vigtigt for den danske energiforsyning eller gasforsyning, og det er vigtigt at omgås dem sikkert. Har du elkabler, luftledninger, master eller gasrør på din jord, er der derfor visse hensyn, du skal tage, fx når du graver, placerer høje gen-stande, brænder affald af eller bygger i nærheden.

Kommuner, samarbejdsparter og andre som planlægger anlægsarbejder i nærheden af vores elkabler, luftledninger eller gasledninger, bør udvise omtanke før arbejdet påbegyndes.
 
Du kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du har kabler, ledninger, master eller gasrør på din jord, herunder hvad du skal være opmærksom på, før du graver, på vores hjemmeside her.
 
Inden du udfører arbejde i nærheden af vores el- eller gastransmissionsnet har du pligt til at søge ledningsinformation i ledningsejerregisteret.
 
​Enhver, der iværksætter og er ansvarlig for udførelsen af arbejde i nærheden af
transmissionsnettene skal sørge for, at personalet, der udfører arbejdet, er blevet gjort bekendt med bestemmelserne på området.
Du kan læse mere om forskrifter for arbejder i nærheden af elkabler eller luftledninger i pjecen 'Pas på ledningerne og livet' og om forskrifter for arbejder i nærheden af gasledninger i pjecen 'Pas på gasledningerne'.
 
Har du spørgsmål til vores eksisterende el- og gas anlæg (luftledninger, elkabler, gasledninger, stationsanlæg el. lign.) eller ønsker viden om vores fremtidige planer, er du velkommen til at kontakte os via kontaktinfo i menuen til højre.

Fakta

​​Har du spørgsmål, kontakt venligst Energinet.dk på:

El-anlæg:
Tlf. 70 22 02 75
E-mail 3.parter@energinet.dk

Gasanlæg:
Tlf. 76 22 47 62
E-mail jhs@energinet.dk


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.