DataHub
Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > El > DataHub
Sidst opdateret 29. september 2015
DataHub
DataHub er et centralt og uafhængigt IT-system, som ejes og drives af Energinet.dk.
DataHub har til formål at sikre ensartet kommunikation og standardiserede processer for de professionelle aktører, der agerer på elmarkedet – alt sammen med henblik på at skabe bedre konkurrence og forbedre vilkårene for elkunderne.
 
Hvad kan den?
Før DataHub gik i drift i 2013, foregik kommunikationen i elmarkedet på kryds og tvær mellem markedets aktører. DataHub håndterer nu måledata og forretningsprocesser for de ca. 3,3 mio. målepunkter, der findes i Danmark. Elleverandørerne anmelder eksempelvis leverandørskift i DataHub, mens netvirksomhederne indsender måledata til DataHub, der videresender til relevante aktører. 
 
Hvordan bruges den?
Mange aktører kommunikerer typisk med DataHub gennem deres egne IT-systemer. De har desuden mulighed for at kommunikere med DataHub via DataHub markedsportalen, som er en webbaseret adgang til DataHub. Fra markedsportalen kan aktørerne også udføre og følge forretningsprocesser i det danske elmarked.
 
De danske elkunder har også mulighed for at se deres data i DataHub. Det har de via elleverandørens hjemmeside eller via Kundeportalen, som også hedder eloverblik.dk.
 
​Seneste nyhedsbrev
 
 

Fakta

Markedsdrift El
+4570222810
Supportportal
Send mail

Læs mere

Aktuel information om DataHub
 
29.09.2015: Kl. 14.30

Status DataHub

Vi har nu fikseret den 22. september for alle netområder. Der er fejl i fikseringen af netområde 512, og der er negativt residualforbrug i nogle af timerne.

Når fejlen er fundet og rettet, vil vi omfiksere net 512. Vi forventer ikke, at det vil påvirke fikseringen af øvrige netområder.
 
Der vil blive samlet op på systemudfordringerne - i forbindelse med Trish-releasen - på dialogforum i morgen, den 30. september kl. 10:00
 
 

Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.