DataHub
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > El > DataHub
Sidst opdateret 27. april 2016
DataHub
DataHub er et centralt og uafhængigt IT-system, som ejes og drives af Energinet.dk.
DataHub har til formål at sikre ensartet kommunikation og standardiserede processer for de professionelle aktører, der agerer på elmarkedet – alt sammen med henblik på at skabe bedre konkurrence og forbedre vilkårene for elkunderne.
 
 
Hvad kan den?
Før DataHub gik i drift i 2013, foregik kommunikationen i elmarkedet på kryds og tværs mellem markedets aktører. DataHub håndterer nu måledata og forretningsprocesser for de ca. 3,3 mio. målepunkter, der findes i Danmark. Elleverandørerne anmelder eksempelvis leverandørskift i DataHub, mens netvirksomhederne indsender måledata til DataHub, der videresender til relevante aktører. 
 
Hvordan bruges den?
Mange aktører kommunikerer typisk med DataHub gennem deres egne IT-systemer. De har desuden mulighed for at kommunikere med DataHub via DataHub markedsportalen, som er en webbaseret adgang til DataHub. Fra markedsportalen kan aktørerne også udføre og følge forretningsprocesser i det danske elmarked.
 
De danske elkunder har også mulighed for at se deres data i DataHub. Det har de via elleverandørens hjemmeside eller via Kundeportalen, som også hedder eloverblik.dk.
 
​DataHub nyhedsbrev
 

Fakta

Markedsdrift El
+4570222810
Supportportal
Send mail
 

Læs mere

Aktuel information om DataHub
 
27-04-2016
Nedlukning af DataHub
I forbindelse med implementeringen af en ny release, vil DataHub være lukket på søndag, den 1. maj, fra kl. 09:00 til kl. 14:00.

Læs mere her


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.