Network codes
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > El > Network codes
Sidst opdateret 19. maj 2017
Network codes
Network codes har til formål at etablere fælles europæiske regler for elsystemet. Network codes kan beskrives som "europæiske forskrifter".

Hvad er en network code?
En network code er et nyt juridisk instrument, der blev skabt med det formål at etablere fælles europæiske regler for alle, der er involveret i at drive, planlægge eller bruge det europæiske elsystem. Indholdsmæssigt dækker de såvel drift, marked og planlægning (”connection”) og vil dermed få indflydelse bredt i elsektoren.

Network codes som reguleringsværktøj blev introduceret af El-forordningen i 2009, som også definerer de emner, som der skal skrives network codes om.

En række europæiske network codes er i disse år under udvikling og vil i de kommende år løbende blive gældende i form af europæiske forordninger.

Disse sider har til formål at skabe overblik over udviklingen af de enkelte network codes og tydeliggøre aktørers muligheder for at bidrage med inputs.

Hvis du ønsker at høre mere om network codes, deltage i arbejdsgrupper eller på kommende aktørmøder, er du velkommen til at kontakte Seniorprojektleder Anne Nielsen på aie@energinet.dk.   

 

Kontakt

Lene Egeberg-GjelstrupElmarkedsudvikling+4523338680Send mail
Lene Egeberg-Gjelstrup

Fakta

Kommende aktørmøder:
30. maj 2017: Ændringer til køreplaner - C3 og F


Aktørmøder:

Formålet med aktørmøder er at gennemgå EU-forordningerne med henblik på implementering af kravene for produktionsanlæg og forbrugsenheder, herunder danske aktørers rolle og ansvar. 
 


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.