ENTSO-E
Sidst opdateret 2. januar 2017
ENTSO-E
Energinet.dk er medlem af ENTSO-E, som er et samarbejde mellem europæiske transmissionsselskaber, og sidder med i adskillige arbejdsgrupper inden for forskellige områder.

Inden for F&U er Energinet.dk repræsenteret ved Stig Holm Sørensen i "Workgroup R&D". Gruppen har til opgave at lave årlige planer for den F&U, især inden for SmartGrids og pan-europæiske transmissionssystemer, som der vil være et massivt behov for i de kommende år. Den første R&D-plan blev offentliggjort i marts 2010 og kan findes under "Læs mere". 

SmartGrids er ét af de 7 prioriterede områder i EU's SET-plan, som er en strategi for hvordan man skal nå 20-20-20 målene. Udover ENTSO-E R&D er der også etableret et "European Industrial Initiative (EII)" inden for SmartGrids, "European Electricity Grid Initiative (EEGI)", som har til formål at udvikle de kommende europæiske elnet i et nært samarbejde mellem transmissionsselskaber, distributionsselskaber og industrien. I EEGI sidder der således repræsentanter fra både ENTSO-E, den europæiske organisations for distributionsselskaber EDSO, industrien samt medlemsstater. EEGI publicerede i maj 2010 deres plan for F&U og denne er nært koordineret med ENTSO-E's F&U plan. Planen kan findes uder "Læs mere".

Fakta

F&U
Forskning og Udvikling
R&D
Research and development

Læs mere


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.