EcoGrid EU
Sidst opdateret 26. september 2014
EcoGrid EU
Det primære formål med EcoGrid EU-projektet er at demonstrere effektiv drift af et elsystem med omfattende integration af mange forskellige og fluktuerende vedvarende energikilder

Hvor
Demonstrationen vil finde sted på Bornholm, hvor over 50 % af elforbruget dækkes af vedvarende energiproduktion.

Af de i alt 28.000 kunder på Bornholm, vil mindst 2.000 privatkunder deltage med fleksibelt elforbrug som reaktion på realtidsprissignaler. Deltagernes bolig vil blive udstyret med apparater, der anvender fjernkontrol og intelligent styring for at fremme fleksibelt elforbrug. Ved at installere intelligente løsninger kan forbrugerne se realtidspriserne og forprogrammere deres foretrukne automatiske fleksible elforbrug, fx gennem forskellige typer af kontrakter med elleverandører. "Automatisering" og kundevalg er ét af de centrale elementer i EcoGrid EU-konceptet.

Realtidsmarkedskoncept
Der skal udvikles et realtidsmarkedskoncept for at give små slutbrugere og lokale vedvarende energikilder nye muligheder for at tilbyde fx systemansvarlige virksomheder yderligere balance- og systemydelser (eventuelt med økonomisk gevinst). For at gøre de løsninger, der udvikles i forbindelse med EcoGrid EU-projektet, mere bredt anvendelige, vil markedskonceptet blive designet til eksisterende elbørser. På grund af testplaceringen på Bornholm vil realtidsmarkedskonceptet først blive klar til drift på det nordiske elmarked.

Stærk branchedeltagelse
Stærk branchedeltagelse og innovative erfaringer, fra beslægtede europæiske og amerikanske Smart Grid F&U-projekter, vil bidrage til udviklingen og implementeringen af robuste IKT-platforme og informationsarkitekturer. Dette er nøglen til at få alle lokale energikilder til at deltage aktivt i realtidsmarkedet.

Budget
EcoGrid EU-projektet har en samlet budgetramme på 21 millioner euro, hvoraf EU finansierer halvdelen. Projektforløbet er fra medio 2011 og 4 år frem.

For mere information på projektets egen hjemmeside, klik her.

Kontakt

Stig Holm SørensenForretningsstøtte og -udvikling+4523338954Send mail
Stig Holm Sørensen

Fakta


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.