Gassikkerhed
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > GAS > Gassikkerhed
Sidst opdateret 1. maj 2013
Gassikkerhed
Gastransmissionsnettet i Danmark er blandt verdens mest robuste og pålidelige. Skulle der trods det gå hul på et gasrør, vil vi øjeblikkeligt afbryde gasforsyningen på den berørte strækning.

Det er Energinet.dk’s opgave at sørge for, at det overordnede gastransmissionsnet i Danmark er sikkert og fungerer. Vi bruger mange ressourcer på at sikre, at gasnettet bliver overvåget og vedligeholdt efter alle kunstens regler.

Det er især gravemaskiner, der er den største trusler mod gasnettet. De kan skade røret eller plastik-coatingen, der ligger rundt om selve stålrøret. Hvis der går hul på røret, siver der gas ud, som danner en eksplosiv sky.

Inspektion flere gange om året
Gastransmissionssystemet overvåges døgnet rundt fra vores kontrolcenter, og vi inspicerer fysisk gasnettet flere gange om året. Læs mere om sikkerhedsforanstaltningerne her.

Vis omtanke
Hvis du planlægger anlægsarbejder i nærheden af vores gasledninger er det nødvendigt, at du også udviser omtanke. For at opretholde din egen og andres sikkerhed, skal du derfor altid søge information om placeringen af vores net og overholde de gældende forskrifter for arbejde i nærheden af dem.

 

Kontakt

Per Stangholm JakobsenD&V+4523338950Send mail
Per Stangholm Jakobsen

Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.