Energidatabanken skruer op for kommunikationen
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > KLIMA OG MILJØ > Nyheder
Publiceret 17. juni 2016 kl. 09.56
Energidatabanken skruer op for kommunikationen
I dag, fredag d. 17. juni 2016, lancerer energidatabank-projektet en ny hjemmeside. Med hjemmesiden skruer Energinet.dk op for kommunikationen og dialogen i projektet, der skal sikre let adgang til data om energi.
Energinet.dk arbejder på at skabe en lettilgængelig platform til deling af energidata. Første leverance er en fuldt funktionsdygtig betaversion af energidatabanken i juni 2017.

Men indtil da gennemgår projektet en lang række faser, så som udbud, leveran-dørvalg, udvikling og test. For at skabe en mere åben og dialogorienteret kanal for tilblivelsen af energidatabanken, har projektet i den seneste tid arbejdet på en ny projekthjemmeside.

Og nu er den her: www.energidatabank.dk

Hvad kan du se frem til?
Frem til lanceringen af energidatabankens første version i sommeren 2017, vil projektet bringe nyheder eller opdateringer fra projektet, samt diverse temafeatures om eksempelvis datamodenhed og disruption i energibranchen. 

- Vi håber, at vores nye projekthjemmeside vil bidrage til åbenhed og dialog om tilblivelsen af energidatabanken. Fejler vi, så fortæl os det straks. Lykkes vi, så hjælp os med at invitere andre ind i samtalen, siger Hanne Storm Edlefsen, sty-regruppeformand i energidatabank-projektet og afdelingsleder i Energinet.dk’s afdeling for energianalyse.

Samtidig med projekthjemmesiden lancerer energidatabanken også en ny LinkedIn-side. Følger du siden, får du nyheder fra projektet direkte ind i dit LinkedIn-feed.

Kontakt

Hanne Storm EdlefsenForretningsstøtte og -udvikling+4523338550Send mail
Hanne Storm Edlefsen

Fakta

Energidatabanken skal sikre let adgang til data om energi

Energinet.dk ligger inde med store mængder data og viden om energisystemet, som på grund af begrænset synlighed og tilgængelighed ikke anvendes i særlig stort omfang af andre.

Derfor vil Energinet.dk over de kommende år etablere en lettilgængelig energidatabank, hvor adgang til data skal gøres betydeligt lettere.

Data skal bringes i anvendelse, understøtte innovation, vækst og produktudvikling.

Energidatabanken vil fokusere på ikke-fortrolige data, der vil kunne anvendes frit.