Om hjemmesiden
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > OM OS > Om hjemmesiden
Sidst opdateret 17. november 2016
Om hjemmesiden

Generelt om www.energinet.dk
Energinet.dk's hjemmeside www.energinet.dk er en af de væsentligste kanaler til at kommunikere med vores interessenter, og det er derfor vores ambition at skabe en af energibranchens bedste hjemmesider. 

Vores mål er, at hjemmesiden skal indeholde relevant, aktuel og forståelig information for alle vores målgrupper. Desuden skal hjemmesiden bidrage til at fremme åbenhed og dialog og gøre det nemmere for borgere, virksomheder, foreninger og organisationer at deltage i beslutningsprocesser.

Find det du søger 
Strukturen på energinet.dk tager udgangspunkt i Energinet.dk's faglige områder:

 • El
 • Gas
 • Anlæg og projekter
 • Klima og miljø
 • Forskning
 • Job
 • Om os

Vores to hovedområder - el og gas - har deres egen farveidentitet, som adskiller sig fra de øvrige emneområder. Farveidentiteten er gennemgående på hjemmesiden, fx under nyheder og i søgeresultater. Det betyder, at du som bruger altid er klar over, hvilket univers du bevæger dig rundt i.  

God webkommunikation
Vi prioriterer det højt, at kommunikere i øjenhøjde med vores brugere og i et  godt og klart sprog, der passer til internetmediet. Derfor underviser vi løbende vores lokale webredaktører i god webkommunikation, ligesom vi har en række vejledninger, der understøtter deres arbejde.

Kontakt:
Det er de faglige afdelinger, som har ansvaret for indholdet på siderne. Har du konkrete faglige spørgsmål, kan du henvende dig direkte til de kontaktpersoner, som optræder på siderne.

Energinet.dk's kommunikationsafdeling står for den overordnede redaktion af hjemmesiden. Vi arbejder løbende på at udvikle og forbedre siden. Har du kommentarer eller forslag til forbedringer, eller oplever du tekniske problemer på hjemmesiden, er du velkommen til at kontakte os på webgruppen@energinet.dk.

Skærmopløsning
Hjemmesiden er optimeret til 1024 x 768 px eller derover.

Browser
Hjemmesiden er optimeret til følgende browsere:

 • Microsoft Internet Explorer 8, 9, 10 og 11 (Download det gratis her)
 • Firefox (Download det gratis her)
 • Safari (Download det gratis her)
 • Chrome (Download det gratis her)

Andre nyttige programmer
Det er nødvendigt at installere nogle programmer på computeren for at kunne se dele af indholdet. Det gælder:

 • Adobe Acrobat Reader der bruges til at vise pdf-filer. Du kan downloade det gratis her.
 • Adobe Flash Player der bruges til at vise video, kort og andre animationer. Du kan downloade det gratis her.

Energinet.dk webservices
ønskerønsker at tilgå information om naturgas og el produktion og forbrug, har du mulighed for dette ved hjælp af webservices, som stilles til rådighed af Energinet.dk. Klik her for at åbne beskrivelse og eksempel kode for h.h.v.

Bemærk: I slutningen af 2016 foretages en teknisk omlægning af ovenstående webservices. Opdaterede vejledninger kan før selve omlægningen findes herunder.

Få siden læst op?
Har du behov for at få siden læst op, kan du hente og installere et lille program på IT- og Telestyrelsens side: www.adgangforalle.dk  

Kontakt

Karin Grøndal HenriksenKommunikation+4523338817Send mail
Karin Grøndal Henriksen

Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.