Virksomheden
Du er her:Skip Navigation Links > Forside > OM OS > Virksomheden
Sidst opdateret 24. februar 2017
Virksomheden
Energinet.dk ejer og driver de danske el- og gastransmissionsnet og vores kerneydelse er forsyningssikkerhed - så du som forbruger altid har strøm i stikkontakten og gas i hanen.

Energinet.dk er en selvstændig offentlig virksomhed, som arbejder for det danske samfund. Det betyder, at vi ikke skal optjene overskud til vores ejer – den danske stat ved energi-, forsynings- og klimaministeren.

Det betyder, at vi arbejder for dig. Vi skal alene skabe værdi for landets borgere, institutioner og virksomheder, som betaler for Energinet.dk’s ydelser gennem tariffer på el- og gasregningen. 

Sikkerhed for energi
Energinet.dk’s kerneydelse er forsyningssikkerhed. Det indebærer, at virksomheden har ansvar for, at det overordnede el- og gassystem er velfungerende, så borgere og virksomheder har sikkerhed for, at de har el og gas nu og i fremtiden. 

Velfungerende markeder
Energinet.dk har ansvar for at skabe rammerne for velfungerende markeder for el og gas, så både forbrugere og producenter af energi sikres fair priser. 

Effektiv omstilling
Energinet.dk bidrager til den grønne omstilling af energisystemet og medvirker til, at omstillingen bliver til gavn for det danske samfund.
 
Støtte til miljøvenlig energi
På samfundets vegne varetager Energinet.dk en række opgaver, som understøtter den energipolitiske ambition om grøn omstilling. Herunder udbetales støtte til miljøvenlig energi.

Det betyder, at vi arbejder for dig. Vi skal alene skabe værdi for landets borgere, institutioner og virksomheder, som betaler for Energinet.dk’s ydelser gennem tariffer på el- og gasregningen.

Historie
Energinet.dk er dannet ved en fusion mellem Eltra, Elkraft System, Elkraft Transmission og Gastra.

Fusionen fandt sted 24. august 2005 med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2005.

Kontakt

Anne Maarbjerg RasmussenKommunikation+4551677905Send mail
Anne Maarbjerg Rasmussen

Læs mere


Spørgsmål

Har du konkrete faglige spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig direkte til kontaktpersonen øverst på siden.

Vores generelle kontaktinfo finder du her.