Gå til hovedindhold
Kriegers Flak kabelnedgravning
Energinet graver kabler ned for at tilslutte den kommende havmøllepark på Kriegers Flak til elnettet på land.

Kabellægning genoptages efter vinterpause

Publiceret d. 4.4.2018 12.35
Energinet har netop genoptaget arbejdet med at nedgrave kabler til nettilslutningen af Kriegers Flak Havmøllepark.

I efteråret 2016 startede nedgravningen af de kabler, der skal forbinde Kriegers Flak Havmøllepark med elnettet på land. Nedgravningen startede ved Rødvig, hvor de store søkabler kommer i land, og henover efteråret 2016 og forår og sommer 2017 arbejdede Energinet sig op mod Bjæverskov.

Nu er Energinet klar til at gå i gang med den sidste etape af kabelnedgravningen på land.

”I løbet af foråret og sommeren 2018 vil vi grave de sidste 50 km kabler ned fra Bjæverskov over Ishøj og videre til Hovegård”, fortæller seniorprojektleder hos Energinet Martin Johansen.

Nedgravningen mellem Bjæverskov og Ishøj vil foregå fra april til maj.

Nedgravningen mellem Ishøj og Hovegård vil foregå fra maj til juli.

”Selv om vi bestræber os på at udføre arbejdet med så få gener for de lokale borgere og lodsejere som muligt, vil der desværre være perioder, hvor der vil være støj og ekstra trafik i området. Vi er i tæt dialog med vores entreprenører for at minimere generne mest muligt og samtidigt holde den planlagte fremdrift” fortæller Martin Johansen.

Du kan se den præcise linjeføring på dette kort.

 

Om Kriegers Flak Havmøllepark

Når Kriegers Flak er færdig, vil havmøllerne kunne lave klimavenlig strøm svarende til 600.000 hustandes forbrug. Det vil være med til at sikre elforsyningen på Sjælland mange år frem og samtidig sende en stor mænge vedvarende energi ind i elnettet. Kriegers Flak er derfor en vigtig brik i Danmarks målsætning om at blive uafhængig af olie, kul og gas.