Gå til hovedindhold

Kriegers Flak udlandsforbindelse: Byggeriet af konverterstation forsinket et par måneder

Publiceret d. 4.10.2018 19.20

I Kriegers Flak Combined Grid Solution-projektet etableres en ny elforbindelse mellem Danmark og Tyskland. Energinet og den tyske partner 50Hertz udnytter nettilslutningsanlæg til den eksisterende tyske Baltic 2 havmøllepark og den kommende danske havmøllepark på Kriegers Flak til at skabe elforbindelsen mellem to lande.

 

I forbindelse med projektet skal der opføres en dobbelt konverterstation i Bentwisch ved Rostock i Tyskland, fordi de to landes elsystemer ikke svinger i takt.

 

Anlægsarbejdet på konverterstationen er blevet forsinket et par måneder, hvilket betyder, at elforbindelsen forventes i drift i tredje kvartal 2019.

 

Forsinkelsen, som primært skyldes et ophedet tysk arbejdsmarked, er opstået i byggeriet af den hal og servicebygning, der skal huse konverteren. Selve den specieldesignede konverter med tilhørende kontrolsystemer og udstyr for højspændingstilslutning blev testet og klar til installation som oprindeligt planlagt. Øvrige milepæle i projektet er opnået som planlagt. Offshore-platformen er installeret og søkablerne udlagt.