Gå til hovedindhold
Port of Oostende
Fundament til Kriegers Flak-platform på havnen i Oostende.

Fundamenter til platforme står klar

Publiceret d. 14.12.2017 01.00
I Oostende i Belgien er de to fundamenter til offshore-platformene på Kriegers Flak blevet samlet og står klar til afskibning.

Til brug for den kommende Kriegers Flak havmøllepark er der ved at blive fremstillet to offshore transformerplatforme. Den største af platformene bliver samtidig samlingspunkt for det tyske og danske elnet i den nye elforbindelse - Combined Grid Solution - mellem de to lande.

Platformene består af et fundament og en topside, som er den del, der står over vandoverfladen. De to topsides produceres i Rotterdam af Hollandia, mens Iemants og Jan de Nul har opgaven med fundamenterne i Oostende i Belgien.

På havnen i Oostende er der netop opnået endnu en stor milepæl i projektet, da fundamen-terne er blevet samlet og nu står klar til afskibning. Samleoperationen blev udført den 27. november 2017.

Oostende

Fundamenterne består af sokler af beton og et Transition Piece lavet af stål. Stålkonstruktionen til den største af platformene med to sokler bliver løftet på plads.

Oostende

Operationen udført og begge platformsfundamenter er blevet samlet. De to fundamenter vejer ca. 8.000 og 10.000 tons uden ballast.

Oostende

Stålkonstruktion og betonfundament skal passe som fod i hose.


Betonfundamenterne er blevet støbt direkte på en pram, der delvist kan nedsænkes. Fra Oostende vil prammen sejle nord om Jylland til Østersøen. Nær sitet på Kriegers Flak vil den ligge og vente på de rigtige vejrforhold til at placere fundamenterne på havbunden. Store tanke på siden af prammen vil blive fyldt op med vand, således at hele prammen synker adskillige meter. Herefter vil de enorme fundamenter flyde og kan trækkes af prammen og sænkes ned på havbunden ved kontrolleret at fylde dem med vand.

Oostende

Forberedelser til afskibning.