Gå til hovedindhold

Succesfuld test af offshore-kabler i Østersøen

Publiceret d. 8.11.2018 13.22
Kriegers Flak - Combined Grid Solution har opnået endnu en vigtig milepæl: I går gennemførte Energinet og den tyske partner 50Hertz en succesfuld 24 timers test af begge offshore-kabler, der forbinder den danske platform til den kommende Kriegers Flak havmøllepark med den tyske platform Baltic2. Efter hinanden blev de to kabler "150-kV-line KFE-BaZ 155“ og "150-kV-line KFE-BaZ 156“ spændingssat og er nu klar til at transportere energi.

”Alle i teamet har arbejdet tæt sammen og leveret til punkt og prikke. Det er meget tilfredsstillende, og vi fejrer den succesfulde test sammen”, siger projektleder Daniel Johan Brøndum, Energinet.

Kriegers Flak - Combined Grid Solution bliver verdens første offshore elnet, der udnytter nettilslutningsanlæg til havmølleparker til at skabe en elforbindelse mellem to lande.

Europa Kommissionen har udpeget elforbindelsen til et projekt af fælles interesse – Project of Common Interest (PCI). Det er udtryk for, at elforbindelsen er af særlig vigtighed for udviklingen af et fælles europæisk elmarked. På den baggrund støtter EU projektet via Det europæiske genopretningsprogram for energiområdet.