Kabelsystem i Vejle Ådal er sat i drift | Energinet

Kabelsystem i Vejle Ådal er sat i drift

Publiceret d. 13.7.2017 02.00
Tekniske problemer med nye højspændingskabler er løst, og master og ledninger i Vejle Ådal tages ned næste forår.

8. juli 2017 blev en mærkedag i forskønnelsesprojektet med at udskifte højspændingsmasterne i Vejle Ådal med et nyt nedgravet kabelsystem. Projektet har været ramt af tekniske udfordringer og forsinkelser, men den 8. juli blev det nye kabelsystem endelig sat i drift.

”I lørdags satte vi spænding på hele kabelsystemet, og alt forløb gnidningsfrit. Dermed er vejen banet for, at vi nu endelig kan tage fat på den detaljerede planlægning af nedtagning af masterne”, fortæller en lettet projektleder fra Energinet, Søren Juul Larsen.

Nedtagningen af master og ledninger planlægges lige nu til at kunne starte i foråret 2018. Når en konkret tidsplan er på plads, vil Energinet kontakte de lodsejere, der bliver berørt af arbejdet.

Elforbindelsen i Vejle Ådal er en af hovedårene i forsyningen af Jylland og Fyn, og derfor har forsyningssikkerheden vejet tungt i Energinets tilgang til projektet.

”Vi har ikke kunnet forsvare at gamble med forsyningssikkerheden, så derfor har vi gået med livrem og seler og krævet en fuld undersøgelse af de tekniske problemer, inden vi ville overveje at fjerne de eksisterende master og ledninger. Kabelleverandøren har nu fundet og udbedret de fejl på muffesamlingerne, som var årsag til, at vi sidste sommer måtte udskyde idriftsættelsen, og vi har derfor tillid til, at kabelsystemet vil køre stabilt”, fortæller Søren Juul Larsen.

Han og resten af teamet fra Energinet glæder sig til at kunne sætte gang i sidste fase af projektet.

”Det bliver en fornøjelse næste år at kunne sige farvel til master og ledninger – både for os, som har arbejdet med projektet, men i særdeleshed også for de lodsejere og borgere, som har ventet tålmodigt på, at det skulle ske”, afslutter Søren Juul Larsen.