Data om energisystemet

Energinet råder over en række energidata, som vi stiller til rådighed. Nogle data er åbne for alle, mens andre kræver login.

På denne side kan du finde rådata, rapporter og statistikker.

Energi Data Service

I Energinets webportal, Energi Data Service, kan du bl.a. finde CO2-signaler, data fra elmarkedet og forbrugs- og produktionsdata. Du kan hente data ved hjælp af API eller downloade i forskellige formater.
Gå til energidataservice.dk

Markedsdata

Hent data om elmarkedet i Energinets Energi Data Service. Du kan hente data ved hjælp af API eller downloade i forskellige formater (json, CSV, XLSX eller XML). Med Energi Data Service arbejder Energinet på at gøre data let tilgængelig, opdateret og i en høj opløsning.

Du kan stadig hente markedsdata gennem Energinets markedsdataportal, men på sigt vil markedsdata blive en del af Energi Data Service
Se markedsdata
Se nøgletal og statistik for detailmarkedet for el i den seneste DataHub Markedsrapport. Rapporten er baseret på data fra DataHub og viser diagrammer for elforbruget pr. kommune, antal leverandørskift blandt de danske elkunder og meget mere.
Denne adgang er åben for alle
Adgang til disse data kræver login
Adgang til disse data kræver autorisation via Danmarks Statistik

Energi fra sol og vind

Få grafer og statistikker over energi fra solceller og vindmøller i Danmark. Du kan skrive til afdelingen for Vedvarende Energi, der kan hjælpe med de specifikke statistikker, du har brug for.
Skriv til VE og få data
Adgang til disse data kræver ansøgning 

Priser på reserver

Se, hvilke reserver Energinet har købt for at sikre de nødvendige ressourcer til en stabil og sikker drift af elsystemet. Der er data på reserver på længerevarende aftaler og de seneste 8 dages resultater på dagsauktionen.

Se priser på reserver
månedsstatistik

Energinet laver en månedlig statistik over priserne på reserver. Skriv til os og få den tilsendt hver måned.

Analyseforudsætninger

Energinet benytter en række antagelser og modeller til at beregne fremtidens energiscenarier. Analyseforudsætningerne omfatter fx antagelser om fremtiden for produktionsanlæg i Danmark og danskernes kommende forbrug af el, gas og varme i 2050.

Gå til siden om analyseforudsætninger

Nord Pool

Markedsdata fra norden og de baltiske lande på elbørsen

Transparency

Energidata på ENTSO-E's informationsplatform

Elpris.dk

Sammenlign elpriser på tværs af elleverandører

Danmarks Statistik

Forbrugerdata via Forsknings-service (kræver autorisation)