Gå til hovedindhold
Adgang til flere og flere data åbner op for nye muligheder. Du kan henvende dig til Open Door Lab, hvis du har en ny idé til at anvende energidata på nye måder i nye digitale løsninger. Kontakt Open Door Lab, og så finder vi ud af om vi kan hjælpe.
 • Hvad er Open Door Lab?

  Open Door Lab er en idéaccelerator, der afprøver og demonstrerer værdi og anvendelsesmuligheder i data og digitale forretningsmodeller i elmarkederne.

  Du kommer med din idé til anvendelse af data, og vi afprøver den i fællesskab.

 • Hvad er formålet med Open Door Lab?

  Gennem Open Door Lab håber Energinet på at kunne inspirere og blive inspireret i arbejdet med at bringe data i anvendelse og sætte skub i den digitale, grønne omstilling af elsystemet.

  Formålet med Open Door Lab er, at:

  • Skabe bedre adgang til data og systemer i elbranchen
  • Reducere markedsbarrierer og omkostninger for aktører og anvendelse af nye teknologier
  • Øge innovation og konkurrence i markedet
  • Øge forudsætninger for fleksibilitet i elmarkederne
 • Hvordan fungerer Open Door Lab?

  Du henvender dig med din idé til Open Door Lab, og såfremt idéen ligger indenfor Open Doors Labs område, afprøver vi mulighederne i fællesskab. Hvis ikke det falder ind under Open Door Lab, hjælper vi dig videre i Energinet.

  Vi vil gerne skabe et samarbejde med dig, som er uformelt og intensivt. Alle forløb tilpasses ideen og ikke omvendt. Derfor kan samarbejdet være alt fra kaffemøder til egentlige co-creation forløb.

  Vi afsætter ressourcer til at afprøve idéen, og det eneste vi kræver af dig er, at du gør det samme og derudover er indstillet på, at Energinet må fortælle om ikke-forretningsfølsomme erfaringer fra forløbet til inspiration for andre.

 • Hvad får du ud af det?

  Du får afprøvet din idé og kan måske på den baggrund videreudvikle dit produkt, din forretningsmodel, din service eller andet. Du får desuden adgang til den viden, som Energinets specialister har om elmarkedet og data. Derudover kan du få indflydelse på, hvilke energidata, vi publicerer på vores datatjenester.

 • Hvordan kontakter jeg Open Door Lab?

  Hvis du har en god idé eller blot gerne vil vide mere, kan du skrive en mail til energidata@energinet.dk

  Send gerne en kort beskrivelse af din idé, hvem idéen kan skabe værdi for, og hvilken hjælp du ønsker fra Energinet. Angiv navn, kontaktoplysninger og evt. virksomhed/organisation, så vender vi tilbage snarest.

Vidste du at...

Energi Data Service er en gratis og åben dataportal.

Læs mere på www.energidataservice.dk