Bliv graduate i Energinet

Vil du accelerere din karriere og den grønne omstilling?  Bliv graduate i Energinet 

 

 

Det tilbyder vi

Som graduate hos Energinet bliver du en del af et to-årigt program med sammenhold, fede opgaver og udvikling i fokus. I løbet af de to år kommer du igennem tre rotationer af hver 8 måneder, som du selv er med til at sammensætte på baggrund af dine interesser og udviklingsønsker. Du får derfor rig mulighed for at prøve dig selv af i forskellige roller og arbejdsopgaver – så du er klar til at vælge din karrierevej i Energinet efter programmet.

Undervejs i programmet tilbyder vi relevante kurser, en mentor, en buddy, et unikt netværk med de øvrige graduates samt sparring med erfarne og engagerede ledere i forhold til, hvordan du kan udvikle dig. Du er ikke garanteret fastansættelse efter programmet, men du er garanteret et udviklingsforløb, som udgør et stærkt fundament for din videre karriere som generalist, specialist, projektleder eller leder. Størstedelen af vores graduates vælger at søge udfordringer i Energinet efter deres forløb, og vi har i dag mange tidligere graduates ansat – fra specialist til selskabsdirektør.

Uanset hvilket fagområde du arbejder indenfor, har du gode muligheder for at udvikle dine faglige og personlige kompetencer. Energiområdet ændrer sig hurtigt, og vi møder hele tiden nye udfordringer, som kræver nye løsninger.

 

Hvad kan du arbejde med?

Dine konkrete arbejdsopgaver afhænger af det specifikke forløb, du sammensætter, men grundlæggende er det vigtigt, at du kan se dig selv hjælpe os med at nå en eller flere af vores målsætninger fra vores vision “Grøn energi for en bedre verden”, som bl.a. omhandler: Udvikling, planlægning og drift af et 100% grønt energisystem:  

  • Understøtte transitionen til en fuld agil IT-organisation, med afsæt i den nyeste viden inden for fx softwareudvikling, cybersikkerhed, datahåndtering, machine learning, data science og IoT 
  • Understøtte det gode samarbejde med myndigheder, interessenter og andre lande 
  • Udvikling og implementering af innovative løsninger indenfor sektorkobling, power-to-X, energiøer og CCS (carbon capture and storage) 
  • Bidrage til effektive processer inden for HR, ledelsesstøtte eller kommunikation af Energinets arbejde, både internt i organisationen og eksternt til det omgivende samfund.  
  • Være med til at sikre miljøets betingelser trods massiv udbygning af energinettet  

Ovenstående er på ingen måde udtømmende, da vi konstant udvikler vores arbejdsopgaver og metoder. Hvem ved, måske fører din gode ide til vores næste store projekt.

Mulighederne er utallige. Vi lægger vægt på, at vores graduates skal tage ansvar for egen udvikling og herigennem også prøve områder, der ikke normalt ligger op ad faglighed og uddannelse, men som kan give personlig og faglig udvikling inden for nye områder. 

 

Vores forventninger til dig

Du skal have en akademisk uddannelse på kandidat- eller diplomniveau og maksimalt ét års erhvervserfaring efter endt uddannelse. Vi er åbne over for alle uddannelsesbaggrunde – og er kun nysgerrige på, hvad du kan bidrage med i forhold til din specifikke baggrund. Vi lægger derfor stor vægt på dine personlige kompetencer og forventer, at du er engageret, nysgerrig og reflekterende omkring både din omverden og din egen udvikling. Derudover har du formentlig opnået erfaring ved siden af studiet fra udlandsophold, praktik, frivilligt arbejde eller studiejob.
 
På det personlige plan er du visionær og innovativ og tør gå imod det gængse for at udvikle nye opfattelser, metoder eller løsninger. Du brænder for det, du laver og går gerne forrest. Samtidig lytter du nysgerrigt til andre, indgår i dialog og lader dem være med til at forme løsningerne

ansøgning til graduateprogrammet

Graduateprogrammet kan søges fra december måned hvert år.

Find jobannoncen på Karriere/Ledige job.

læs mere om Graduateprogrammet