Gå til hovedindhold

20 MW solcellepulje fyldt op den første dag

Publiceret d. 31.3.2014 13.20
Over 494 ansøgninger om kommunale solcelleanlæg er i løbet af dagen sendt til Energinet.dk. Kommuner, der vil have chancen for at få solceller på børnehaver, skoler mv., skal indsende senest kl. 23.59 i dag, 31. marts.

​Knapt syv timer. Så kort tid tog det landets kommuner at tømme en ny 20 megawatt solcellepulje.
I dag, 31. marts, klokken 7.00 fik landets 98 kommuner en ny mulighed for at få dispensation til at sætte solceller op på børnehaver, skoler mv. I alt kan kommunerne søge om at sætte solcelleanlæg med samlet effekt på 20 megawatt op. Og den grænse blev nået allerede den første dag klokken cirka 13.40.

 
Mulighed til midnat
På nuværende tidspunkt har kommunerne sendt mindst 494 ansøgninger om solcelleanlæg til Energinet.dk. Det antal dækker over de kommuner, der har udfyldt en elektronisk formular, samt ansøgninger på mail Energinet.dk har nået at registrere. Men tallet er reelt større, da Energinet.dk endnu ikke har nået at registrere alle ansøgninger sendt på mail.
På nuværende tidspunkt har Energinet.dk registreret ansøgninger med tilsammen 22,6 MW.

-Der er ingen grund til panik for de kommuner, der endnu ikke har nået at sende deres ansøgning. Alle ansøgninger, som Energinet.dk modtager inden midnat, kan komme i betragtning, siger sektionschef Martin Lervad Lundø.
 
Da antallet af ansøgere overstiger 20 MW, bliver der trukket lod mellem de ansøgninger, Energinet.dk har modtaget senest kl. 23.59 den 31. marts 2014.
 
Læs tidligere udsendt nyhed om 20 MW-puljen her.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.