Gå til hovedindhold

Aftale om kompressorstation på plads

Publiceret d. 14.12.2010 12.18
Per Aarsleff A/S skal opføre kompressorstation i Egtved

Per Aarsleff A/S bliver hovedentreprenør på Danmarks første kompressorstation for naturgas på land.

I dag blev aftalen om kompressorstationen, der skal ligge på Energinet.dk's grund i Egtved, skrevet under, og stationen skal stå klar til drift den 1. oktober 2013.

- Jeg synes, det er glædeligt, at Energinet.dk nu skal i gang med at etablere den første kompressorstation i det danske naturgastransmissionssystem, så vi kan sikre naturgas forsyningen til Danmark og Sverige, siger projektleder Torsten Hasle Nielsen, Energinet.dk

Og det er netop udsigten til faldende produktion af naturgas i den danske del af Nordsøen, der er den direkte årsag til, at Energinet.dk vil udbygge gastransmissionsnettet i Syd- og Sønderjylland med en kompressorstation og et ekstra gasrør fra den dansk/tyske grænse og Egtved.

For den kommende kompressorstation gør det muligt at øge trykket i gassystemet, og stationen åbner dermed mulighed for at importere mere naturgas fra Tyskland.
 
Sammen med det ekstra gasrør, der også er langt fremme i planlægningen, giver det den fleksibilitet, der er nødvendig for forsyningssikkerheden, når produktionen af naturgas i den danske del af Nordsøen klinger af.

Kontrakten på kompressorstationen lyder på cirka 470 millioner kroner, og skal udføres af Aarsleff i et joint venture med tyske Max Streicher GmbH & Co. og Johann Bunte Bauunternehmung GmbH & Co. Aarsleffs andel af kontrakten er på 30 procent.

EU Kommissionen støtter udbygningen af gastransmissionsnettet i Syd- og Sønderjylland med op til 50 procent, dog maksimalt 740 mio. kroner.

     

 

 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.