Anker fjernes fra kabel til Konti-Skan 1 | Energinet

Anker fjernes fra kabel til Konti-Skan 1

Publiceret d. 29.7.2010 13.19
Kattegat-forbindelse ude af drift onsdag den 6. august.
Elmarkedet må onsdag den 6. august kl. 6-18 klare sig uden jævnstrømsforbindelsen Konti-Skan 1 mellem Jylland og Sverige. Kapaciteten på de 380 MW over Kattegat er afbrudt, mens dykkere fjerner et anker, som en stenfiskerpram trak gennem kabelfeltet mellem Læsø og Sverige 24. juni. Ankret hagede sig fast i kablet til Konti-Skan 1, som dog kunne genoptage driften 28. juni efter at trossen var blevet kappet.
    Energinet.dk driver de to Kattegat-forbindelser på i alt 740 MW sammen med Svenska Kraftnät, som ejer kablerne fra Læsø til Sverige og derfor har ansvaret for at fjerne det løbske anker.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.