Beregn PSO tariffen med ny model | Energinet

Beregn PSO tariffen med ny model

Publiceret d. 29.7.2010 13.43
På baggrund af markedsaktørernes ønske har Energinet.dk nu udviklet en model til beregning af kommende kvartalers PSO-tariffer.

Med de volatile, dvs. svingende, spot- og terminspriser på elmarkedet, er det blevet sværere for elmarkedets aktører at forudsige PSO-tariffen de kommende kvartaler. Derfor har flere efterspurgt et værktøj, hvori man enkelt kan beregne kommende kvartalers PSO-tariffer.

Med baggrund i dette ønske har Energinet.dk nu udviklet en webbaseret beregningsmodel, der baserer sig på markedspriserne som væsentligste faktor for beregningen. Modellen er udviklet således, at markedsaktørerne kan estimere kommende kvartalers PSO-tariffer på baggrund af realiserede og forventede markedspriser.

Se modellen her.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.