Gå til hovedindhold

Bioforgasningsteknologi får ForskEL-pris

Publiceret d. 22.6.2011 08.25
Energinet.dk's ForskEL-pris 2011 er i år gået til en bioforgasningsteknologi, der skal være med til at binde el og gas sammen i fremtidens energisystem.

Energinet.dk har netop uddelt ForskEL-prisen på energiforskningsprogrammernes årlige møde, EnergiForsk 2011, i København.

Prisen er gået til bioforgasningsprojektet, Fuldskala demonstration af trinopdelt forgasningsanlæg, der ledes af BioSynergi, som gennem flere år har udviklet og opskaleret bioforgasningsteknologien.

- Vi ved, at samspillet mellem el- og gassystemerne bliver en afgørende faktor i fremtidens energisystem. Derfor er det en stor fornøjelse at tildele prisen til et projekt, der arbejder så ambitiøst med at udvikle de teknologier, vi får brug for i arbejdet frem mod et energisystem der er uafhængigt af fossile brændsler, siger forskningschef i Energinet.dk, Kim Behnke.

Projektet sikrer ny finansieringsmodel
Som en vigtig del af projektet er der arbejdet med en særlig finansieringsmodel, der gør det muligt at lave en tredjepartsfinansiering i stil med det, man engang gjorde ved finansiering af vindmøller, så investorer kan tjene penge.

- Vi ved, der er stor interesse for at investere i grøn teknologi, men også at interessen afgrænses i betydeligt omfang, når teknologien er usikker. Med denne finansieringsmodel reduceres den finansielle risiko, så vejen frem mod endnu mere demonstration af VE-teknologier kan blive banet, siger Kim Behnke.

ForskEL-programmet er finansieret af Energinet.dk, programmet støtter forskning og udvikling i fremtidens elteknologier med 130 mio. kr. om året, vinderprojektet har modtaget i alt 3 mio kr. i ForskEL-støtte.

ForskEL-prisen 2011 blev overrakt af Energinet.dk's bestyrelsesformand Niels Fog.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.