Gå til hovedindhold

Biogas på vej ud til forbrugerne

Publiceret d. 16.12.2010 08.07
Energinet.dk er ved at være klar til, at biogas kan leveres til de forbrugere, som er villige til at betale for ”grøn” energi.

Energinet.dk har netop offentliggjort rapporten "Gas i Danmark 2010". Af den fremgår det, at produktionen af biogas forventes at stige de kommende år, og at det løbende bliver vurderet, hvordan biogassen anvendes mest optimalt.

Biogas er foreløbig primært blevet brugt i de decentrale kraftvarmeværker, men nu kan biogassen også være på vej ud til alle danske gasforbrugere.

En række aktører og producenter i biogassektoren har nemlig efterlyst adgang til at handle biogas via gasmarkedet, og Energinet.dk har sammen med distributionsselskaberne udviklet en markedsmodel for biogas som sikrer dette.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel, som vi naturligvis gerne vil imødekomme, og vi forventer, at ordningen er helt på plads, inden det første biogasanlæg efter planen begynder at levere opgraderet biogas til gasnettet til sommer, siger Torben Brabo, der er gasmarkedsdirektør i Energinet.dk.

For at levere gas til forbrugerne har Energinet.dk i alt tre hovedopgaver, der skal løses: Biogasanlæggene skal kobles til i praksis, markedsmodellen skal udvides, så biogas kan handles, og så vil Energinet.dk etablere en certifikatordning, der sikrer værdisættelse af den ”grønne” energi.

Læs hele rapporten Gas i Danmark 2010

Yderligere oplysninger
Torben Brabo, gasmarkedsdirektør, Energinet.dk, tbr@energinet.dk, mobil 2333 87 17

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.