Gå til hovedindhold

Bornholm får midlertidige nødstrømsanlæg

Publiceret d. 29.7.2010 14.10
På grund af den langvarige afbrydelse af elkablet mellem Bornholm og Sverige har Energinet.dk og Østkraft i fællesskab besluttet hurtigst muligt at skaffe ekstra elproduktionskapacitet i form af mobile nødstrømsanlæg til Bornholm.

Et højt elforbrug samt en sårbar blok 6 på Rønneværket har gjort det nødvendigt med ekstra kapacitet på op til 10 MW, hvis enten blok 5 eller blok 6 på Rønneværket falder ud, mens søkablet er til reparation.

Det forventes, at nødstrømsanlæggene kan installeres i uge 5. Anskaffelsen er midlertidig, og omkostningerne vil blive dækket af Energinet.dk.

Reparationen af søkablet kommer til at vare længere end oprindeligt forventet, dels fordi kablet er mere beskadiget end først antaget, dels fordi vejret generer arbejdet. På den baggrund forventer Østkraft, at kablet tidligst kommer i drift igen i slutningen af februar.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.