Gå til hovedindhold

Bornholm ramt af strømafbrydelse

Publiceret d. 29.7.2010 14.11
Kl. 7.30 blev ca. 80 pct. af Bornholm mørklagt, da kablet til Sverige faldt ud

Kl. 7.30 den 22. december mistede Bornholm kabelforbindelsen til Sverige faldt ud. Det betød, at ca. 80 pct. af øen mistede strømmen. Imidlertid var Østkrafts blok 6 i Rønne under opstart, da kabelforbindelsen blev afbrudt. Det lykkedes at holde blokken på nettet, hvorfor dele af Rønne beholdt elforsyningen.

Østkraft arbejder nu på at reetablere nettet og på at starte blok 5. Forventningen er, at alle har strøm igen ved 11-tiden.

Årsagen til, at Bornholm mistede kabelforbindelsen til Sverige, kendes endnu ikke.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.