Gå til hovedindhold

COBRAcable udstyres med datakabel

Publiceret d. 23.9.2016 11.38
Overskydende kapacitet på datakablet stilles til rådighed for markedet
​Energinet.dk og TenneT – den hollandske TSO – har besluttet at installere et datakabel sammen med den 325 km lange elforbindelse mellem Danmark og Holland – COBRAcable. Arbejdet med at anlægge den nye elforbindelse begynder i efteråret 2016, mens installationen af sø- og landkabler går i gang i 2017.
 
For at kunne udveksle data om COBRAcable installeres et fiberoptisk datakabel ved siden af højspændingskablerne. Datakablet letter kommunikationen mellem de to omformerstationer i Holland og Danmark og kan også anvendes til at overvåge kablet. I fremtiden kan datakablet også bruges til at forbinde kommende havmølleparker i Nordsøen til telenettet.
 
Datakablets overskydende kapacitet vil blive stillet til rådighed for markedet.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.