Celler skal redde presset elsystem | Energinet

Celler skal redde presset elsystem

Publiceret d. 29.7.2010 14.02
Målet er øget forsyningssikkerhed og flere systemtjenester, skriver Nyhedsmagasinet OmEnergi.

Tiden er løbet fra kun at betragte kraftvarmeværker og vindmøller som separate og passive generatorer i det ofte pressede elsystem, mener Energinet.dk.
 - Ved at splitte elsystemet op i regulerbare celler på de lavere net kan vi ikke bare øge forsyningssikkerheden, men tilmed klemme langt flere systemtjenester ud af den voksende decentrale produktionskapacitet, siger drivkraften bag det ambitiøse projekt, systemudviklingschef Per Lund, til Energinet.dk's eksterne blad.

Læs mere i Nyhedsmagasinet OmEnergi nr. 4/06

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.