Gå til hovedindhold

Danmark skal satse på tre slags energilagring

Publiceret d. 20.2.2014 16.10
Batterier, termisk energilagring og lagring af energi i kemiske forbindelser.
Det er de tre områder inden for lagring af energi, Danmark bør prioritere og arbejde målrettet med frem mod målet om et fossilfrit energisystem i 2050.

Det er anbefalingen i en rapport, som de danske energiteknologiprogrammer, EUDP, ForskEL & ForskVE, Det Strategiske Forskningsråd, ELFORSK og Green Labs torsdag i fællesskab har publiceret. Rapporten beskriver kort analyser af behovet for energilagring i fremtiden og giver vurderinger af, hvor i energisystemet lagring af energi kan forventes at spille en rolle. Herunder også analyse af, hvorledes lagret energi kan bidrage til øget fleksibilitet i det fremtidige energisystem.
Rapporten giver også anbefalinger til forskning, udvikling og demonstration af teknologier inden for energilagring.
Du kan læse mere her.
Allan Schrøder Pedersen, sektionsleder for DTU Energikonvertering, har stået i spidsen for arbejdet og har fået hjælp af en bredt forankret projektgruppe med repræsentanter fra både forsknings- og industrimiljøer.
Rapporten blev bestilt af formændene for energiteknologiprogrammerne i foråret 2013. Her udpegede de energilagring som et af tre væsentligste områder, der skal bidrage til den grønne omstilling frem mod 2050. De to andre områder er Smart Grid og energieffektivisering i boliger.
 

 
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.