Gå til hovedindhold

Deadline for nye TYNDP-projekter er 20. oktober

Publiceret d. 1.10.2013 16.34
Det er nu, du skal indsende din ansøgning, hvis du vil have mulighed for at få dit projekt med i ENTSO-E’s tiårige netudviklingsplan (TYNDP).

​20. oktober er der deadline for eltransmissions- og el-lagringsprojekter, der ønsker at komme med i TYNDP. Her er der tale om store projekter med betydning for Europa, så et krav til el-lagringsprojekterne er f.eks. at det skal tilsluttes el-nettet ved et spændingsniveau på mindst 110 kV.

Datoen er også deadline for at få muligheden for at blive udnævnt som europæisk PCI-projekt (Projects of Common Interest), da PCI-projekter udvælges blandt TYNDP-projekterne. 

Alle projekter, som opfylder kravene, kan optages på listen. Hvis man allerede har fået optaget sit projekt på listen til TYNDP-2014 i første runde, så behøver man ikke indsende igen.

Hvis man fik afslag i første runde, så er der nu mulighed for at indsende sit projekt igen under hensyntagen til afslagsbegrundelsen, f.eks. manglende informationer.

Læs mere om krav til projekterne og hvordan man indsender her.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.