Gå til hovedindhold

Den norske stat vil garantere for Skanled

Publiceret d. 2.9.2010 10.58

Den norske stat har i dag meddelt, at den går ind i Skanled-projektet, som efter planen skal forsyne bl.a. Sverige og Danmark med naturgas fra de norske felter i 2012. Det sker ved, at det statsejede selskab Petoro A/S  overtager en ejerandel i Skanled på 25 procent fra tre tidligere norske partnere, nemlig Skagerak Energi, Østfold Energy og Agder Energy.

- Dermed er realiseringen af Skanled rykket et stort skridt nærmere, siger direktøren for gasdivisionen i Energinet.dk, Peter A. Hodal. Energinet.dk deltager i Skanled-projektet med en ejerandel på 10 procent.

Læs den norske eller den engelske pressemeddelelse

Se link til nyhed på Gasscos hjemmeside

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.