Gå til hovedindhold

Det kolde vejr trækker elprisen opad

Publiceret d. 1.12.2010 09.52
Elprisen steg i hele Norden i november pga. usædvanlig koldt vejr i slutningen af måneden kombineret med meget lav vandstand i de nordiske vandmagasiner.

I Vestdanmark steg den gennemsnitlige elpris fra 36,9 øre pr. kilowatt-time i oktober til 37,6 øre pr. kilowatt-time i november. I Østdanmark var den gennemsnitlige elpris i oktober 38,8 øre pr. kilowatt-time mod 41,7 øre pr. kilowatt-time i november. 

Elprisen er gennem de seneste måneder steget i hele Nordeuropa, og elprisen i de danske prisområder har fulgt denne udvikling. Den elektriske Storebæltsforbindelse har bidraget til at udjævne forskellen mellem priserne i Norden og på kontinentet, og årsagen til prisstigningerne i elmarkedet i efteråret har været den lave vandstand og det kolde vejr - ikke muligheden for udveksling af strøm mellem Øst- og Vestdanmark.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.