Gå til hovedindhold

ENERGI E2 og Energinet.dk indgår aftale om elforsyning

Publiceret d. 29.7.2010 14.15
Direktører fra ENERGI E2 og Energinet.dk skrev i tirsdags under på en aftale, der skal sikre forsyningen af de østdanske el-forbrugere.

Bag aftalen ligger en beslutning om at ombygge og modernisere Kyndbyværket. Værket fungerer som Østdanmarks reservekraftværk og er i stand til at sikre forsyningen af strøm, hvis der opstår problemer på andre kraftværker eller i elsystemet. Kyndbyværket er indrettet med specielle anlæg, der er optimeret til at starte på meget kort tid. Men da der er tale om et reservekraftværk er det kun sjældent i drift, og produktionen fra værket kan normalt ikke afsættes på kommercielle markedsvilkår.

Det er nødvendigt at modernisere Kyndbyværket, så det kan leve op til kravene i et EU-direktiv om store fyringsanlæg, der træder i kraft den 1. januar 2008. Ombygningen, der kræver, at E2 investerer ca. 300 mio. kr., vil forlænge værkets levetid og betyde mindre udledning af CO2 samt kvælstof- og svovlforbindelser.

For at sikre finansieringen af ombygningen er ENERGI E2 blevet enig med Energinet.dk om betaling for leverance af den såkaldte reservekraft fra Kyndbyværket. Aftalen strækker sig over en 5-årig periode fra 1. januar 2006 til udgangen af 2010.

"Forsyningssikkerheden i det danske elsystem er helt afgørende. Derfor glæder vi os over aftalen med ENERGI E2, fordi den er en vigtig byggesten i arbejdet med at sikre de danske forbrugere den størst mulige sikkerhed i elforsyningen", udtaler Peder Ø. Andreasen, adm. direktør i Energinet.dk.

Koncerndirektør Palle Geleff fra E2 er enig:

”Aftalen sikrer, at E2 og systemoperatøren også fremover kan medvirke til, at der er strøm i pæren til alle tider. Det er til glæde for begge virksomheder – og ikke mindst for forbrugerne,” siger han.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.