Gå til hovedindhold

El-markedet i august

Publiceret d. 27.9.2010 10.22
Trods prisspidser lå den gennemsnitlige spotpris i Østdanmark i august på 35,2 øre pr. kilowatt-time, hvilket er stort set samme gennemsnitlige niveau som i juli.

I august måned oplevede det vestdanske el-marked stort set samme spotpris som de omgivende markeder.

Det østdanske marked derimod var måneden igennem præget af en række revisioner i det svenske transmissionsnet, og uforudsete forlængelser af revisioner på kraftværker og oplevede derfor en række timer med prisspidser.

På trods af disse prisspidser lå den gennemsnitlige spotpris i Østdanmark i august på 35,2 øre pr. kilowatt-time, hvilket er stort set samme gennemsnitlige niveau som priserne i juli, der var 35,1 øre.

I Vestdanmark var den gennemsnitlige spotpris i august på 32,2 øre pr. kilowatt-time mod 34,8 øre pr. kilowatt-time i juli.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.