Gå til hovedindhold

Elbil-projekt en stor succes

Publiceret d. 22.9.2011 13.36
Verdens største forskningsprojekt for elbiler, EDISON, er en succes. Resultaterne lover godt for elbilens fremtid i Danmark og på verdensplan.

Af Per Dalsjø Schmidt

Energinet.dk's forsknings- og miljøchef, Kim Behnke, er en glad mand. Forsk-ningsprojektet EDISON, som Energinet.dk har støttet med 33 mio. kr. fra ForskEl programmet, præsenterede onsdag den 21. september sine banebrydende resultater.

- Alt for længe har der været debat om hønen-og-ægget inden for elbilområdet. Bilfabrikanterne venter på infrastrukturen - og infrastrukturen kommer ikke før der er solgt elbiler. Med EDISON projektet har den danske branche besluttet at skabe hønen - nu kan den begynde at lægge æg, siger Kim Behnke.

Stor international interesse for projektet
EDISON projektets formål har været at finde praktiske og robuste teknologiske løsninger til etablering af hele infrastrukturen bag elbilerne. Løsninger og systemer i forhold til kommunikation, ladestandere og betalingssystemer kan lyde kedeligt, men ifølge Kim Behnke er det altafgørende for elbilens fremtidige udbredelse og popularitet. Derfor er det også med glæde at Energinet.dk's forsk-nings- og miljøchef kan konstaterer at: 

- EDISON projektet er en betydelig succes for udviklingen af elbilområdet. Danmark har med projektet opnået international opmærksomhed, som et af de førende steder for udviklingen af teknologi for elbilers udbredelse. 

Info om EDISON-projektet:

  • Efter en laboratoriefase på DTU-Risø og et demonstrationsprojekt med Bornholm og Østkrafts elsystem som testområde, vil resultaterne nu bli-ve videreført i EcoGrid projektet på Bornholm.
  • Udover Energinet.dk deltager IBM, Siemens, DTU-Risø, DTU-Elektro, DONG Energy, Eurisco, Østkraft og Dansk Energi i konsortiet bag EDISON-projektet.
  • Dansk Energi leder det treårige forskningsprojekt, der koster næsten 49 mio. kr. Heraf kommer næsten 33 mio. kr. fra Energinet.dk's forsk-ningsmidler, mens de ni konsortiedeltagere finansierer resten.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.