Elmarked i februar: Knaphed på effekt på finske og svenske kraftværker trak østdanske elpriser op | Energinet

Elmarked i februar: Knaphed på effekt på finske og svenske kraftværker trak østdanske elpriser op

Publiceret d. 29.7.2010 13.54
I de fleste timer af februar lå elprisen i alle de nordiske lande på godt 20 øre/kWh – samme niveau som i januar, hvor elprisen også var lav for årstiden.

Måneden igennem var der dog enkelte timer med væsentligt højere priser. De mest markante prisspidser opstod i Østdanmark, Sverige og Finland, hvor prisen nåede op på 112 øre/kWh i enkelte timer. Det var i timer, hvor der var en anstrengt effektsituation i Finland på grund af meget koldt vejr. Kulden gav behov for import fra Sverige til Finland. Imidlertid var den svenske kernekraftproduktion begrænset på grund af reparationer. Derfor eksporterede Østdanmark til Sverige, og i disse timer var der høje priser i både Sverige, Finland og Østdanmark.

Den gennemsnitlige engrospris på el i februar var i Vestdanmark 22 øre/kWh og i Østdanmark på 23 øre/kWh.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.