Elmarkedet i april: Engrosprisen op med 30 pct | Energinet

Elmarkedet i april: Engrosprisen op med 30 pct

Publiceret d. 29.7.2010 13.26
Den gennemsnitlige engrospris for en kilowatt-time var i april 40,3 øre i Vestdanmark og 34,9 øre i Østdanmark. Det er en stigning på godt 10 øre i forhold til marts. I forhold til samme måned sidste år, hvor elprisen var på et ekstraordinært lavt niveau, er prisen dobbelt så høj.
 
Prisstigningen i april skete på baggrund af et fald i nedbøren i Norden og stigende priser på kul og olie. Den lavere elpris i Østdanmark skyldes primært, at Kontek-forbindelsen til Tyskland var ude af drift i det meste af april, og at der derfor ikke var transit fra Norden via Sjælland til Tyskland. Kontek-forbindelsen kom i drift igen den 25. april, og derefter eksporterede begge danske prisområder til Tyskland.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.