Elmarkedet i august: Flaskehalse og lav vindkraftproduktion gav stigende priser | Energinet

Elmarkedet i august: Flaskehalse og lav vindkraftproduktion gav stigende priser

Publiceret d. 29.7.2010 13.38
De gennemsnitlige priser i Vest- og Østdanmark var henholdsvis 20,7 øre/kWh og 21,5 øre/kWh i august, en stigning på ca. 15 procent i vest og 9 procent i øst i forhold til juli.

I det sydlige Norge var der en meget lav gennemsnitspris på 4 øre/kWh, som skyldes den høje nedbør i den del af landet. Den lave norske pris slog ikke igennem til de to danske prisområder på grund af flaskehalse ved elkablerne til Danmark. Desuden var en lavere vindkraftproduktion end i juli med til at presse de danske elpriser i vejret.

I forhold til juli var der en stigning i eksporten fra Vestdanmark til Tyskland. Det hænger sammen med, at overføringskapaciteten på den tysk-vestdanske grænse er blevet forøget. Den større overføringskapacitet betød også, at de tyske prisspidser blev overført til Vestdanmark.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.