Gå til hovedindhold

Elmarkedet i januar: Fortsat fald i elprisen

Publiceret d. 29.7.2010 13.55
Det milde vintervejr har fået elprisen til at fortsætte den faldende tendens, som startede i efteråret 2006.

De gennemsnitlige priser i januar for Øst- og Vestdanmark var henholdsvis 20,7 øre/kWh og 20,1 øre/kWh. I januar sidste år var de gennemsnitlige priser for Østdanmark 36,8 øre/kWh og Vestdanmark 31,1 øre/kWh. Det lavere prisniveau skyldes, at der er nu er masser af vand i de nordiske vandmagasiner kombineret med mildt vejr og faldende brændselspriser.

Markedet oplevede dog et udsving som følge af koldere temperaturer sidst på måneden. Spotprisen i de timer på døgnet, hvor elforbruget er størst, nåede næsten 50 øre/kWh en enkelt dag.    

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.