Elmarkedet i januar: Priserne faldt | Energinet

Elmarkedet i januar: Priserne faldt

Publiceret d. 29.7.2010 13.05
Engrosprisen på el faldt i årets første måned - og mest på Sjælland.

Engrosprisen på el faldt i årets første måned - og mest på Sjælland.

Her faldt prisen med godt 7 øre pr. kilowatt-time, mens prisen i Jylland og på Fyn faldt med 3 øre pr. kilowatt-time. Det lave prisniveau skyldes både lave brændselspriser og en normal vandstand i de nordiske vandmagasiner. 

Det lidt større prisfald på Sjælland kan forklares med en forbedret situation i Sverige, som tillader større import af billig svensk strøm til de sjællandske elforbrugere.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.