Elmarkedet i juni: Engrosprisen på el op med 25 pct | Energinet

Elmarkedet i juni: Engrosprisen på el op med 25 pct

Publiceret d. 29.7.2010 13.19
Stigende priser på olie og kul og beskeden vindkraftproduktion fik elprisen til at stige markant

I gennemsnit steg engrosprisen på el med mere end 25 pct. fra maj til juni. I Vestdanmark fra 39,8 øre/kWh i maj til 50,0 øre/kWh i juni og i Østdanmark fra 39,9 øre/kWh til 51,3 øre/kWh.

Prisstigningerne skete primært på baggrund af generelle prisstigninger på olie og kul og en meget lille vindkraftproduktion. Både Øst- og Vestdanmark importerer fra Norden, hvor vandstanden i vandkraftmagasinerne er over normal, men dette har ikke kunnet forhindre de meget markante prisstigninger.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.