Elmarkedet i maj: Elprisen på det danske engrosmarked holder sig stabilt | Energinet

Elmarkedet i maj: Elprisen på det danske engrosmarked holder sig stabilt

Publiceret d. 29.7.2010 13.42
Prisfald i det øvrige Norden gik uden om Danmark

Den gennemsnitlige elpris i maj i de to danske prisområder var henholdsvis 18,1 øre pr kilowatt-time i Vestdanmark og 18,9 øre pr kilowatt-time i Østdanmark. Det er stort set samme niveau som april.

Det regnede mere i Norden i maj end normalt, og det pressede prisen i de øvrige nordiske områder i forhold til april. Prisfaldet slog ikke igennem i Danmark, da der samtidig var høje priser i Tyskland, hvor prisen på den tyske elbørs, EEX, lå på 24,5 øre pr kilowatt-time. De højere tyske priser skyldtes øget forbrug på grund af varme sammenholdt med lav kernekraft- og vindkraftproduktion.

Forwardprisen for de kommende kvartaler på Nord Pool steg i maj på baggrund af en justering af den forventede nedbørsmængde i sommer- og efterårsmånederne.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.