Elmarkedet i maj: Rigelig vandkraft sikrer fortsat stabile priser | Energinet

Elmarkedet i maj: Rigelig vandkraft sikrer fortsat stabile priser

Publiceret d. 29.7.2010 13.24

Vandstanden i de nordiske vandmagasiner er stadig over det normale for årstiden, og det sikrer vedvarende import af billig vandkraft til begge danske prisområder.

I maj stabiliserede engrosprisen på el i Vestdanmark sig på samme niveau som i april omkring 39,7 øre pr kilowatt-time i gennemsnit. Engrosprisen i Østdanmark steg med knap 5 øre pr kilowatt-time fra april til maj til 39,9 øre i gennemsnit. Stigningen skyldes større eksport til Tyskland over Kontek-forbindelsen.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.