Elmarkedet i marts: Fortsat lave priser | Energinet

Elmarkedet i marts: Fortsat lave priser

Publiceret d. 29.7.2010 13.46
Det milde vejr holder elpriserne på et stabilt lavt niveau

Elprisen på det danske marked lå måneden igennem på et niveau omkring 180 DKK/MWh. Prisen har vinteren over ligget på et lavt niveau som følge af det varme vejr i det meste af Nordeuropa.

I marts oplevede det vestdanske elmarked dog prisspidser i timer med højt elforbrug p.g.a. påvirkning fra de højere priser på det tyske marked.

Både det vest- og østdanske elmarked var i nettoeksport til Tyskland og nettoimport fra Norden. KONTEK-forbindelsen mellem Østdanmark og Tyskland kom i drift igen midt i marts, men dette havde ingen betydning for det gennemsnitlige prisniveau i Østdanmark.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.