Gå til hovedindhold

Elmarkedet i marts: Stort prisfald i både Øst- og Vestdanmark

Publiceret d. 29.7.2010 13.27
Mild vinter – også i Norge og Sverige – slår igennem på elpriserne.

Vandstanden i de nordiske vandkraftmagasiner ligger på et usædvanligt højt niveau for årstiden. Det sikrer, at engrosprisen på el i hele Norden fortsat er lav for årstiden. De danske elpriser lå på et meget lavt niveau i marts, idet de stort set i alle timer fulgte de øvrige nordiske landes engrospriser. De danske priser var markant under den tyske engrospris.

Fra februar til marts faldt elprisen i Østdanmark fra 32,6 øre/kilowatt-time til 24,0 øre/kilowatt-time. I Vestdanmark faldt prisen i samme periode fra 35,1 øre/kilowatt-time til 29,9 øre.

I forhold til sidste år er engrospriserne i de danske områder dog højere i år. Det skyldes hovedsageligt, at den højere CO2-kvotepris i år er blevet indregnet i de danske priser.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.