Elmarkedet i november: Fald i råvarepriser trækker elprisen med ned | Energinet

Elmarkedet i november: Fald i råvarepriser trækker elprisen med ned

Publiceret d. 29.7.2010 13.07
De store prisfald på kul og olie som følge af den globale finansielle krise har presset elprisen i begge danske prisområder markant nedad i november.

En faldende CO2-kvotepris og en vandstand i de nordiske vandkraftmagasiner tæt på normalen har også dannet grundlag for prisfaldene.

I Vestdanmark var engrosprisen på i gennemsnit 38,4 øre/kWh i november. Det er næsten 7 øre/kWh mindre end i oktober. I Østdanmark faldt elprisen med 5,4 øre/kWh til et gennemsnit på 44 øre/kWh i november.

I de omkringliggende områder var der det største prisfald i Tyskland, hvor elprisen på European Energy Exchange faldt med godt 16 øre/kWh i gennemsnit fra oktober til november til et gennemsnit i november tæt på 48 øre/kWh.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.