Gå til hovedindhold

Elprisen faldet hen over sommeren

Publiceret d. 8.8.2011 09.02
Mere vand i de nordiske vandmagasiner har fået elprisen til at falde.

Af Søren Klinge

I juli måned oplevede både det østdanske og det vestdanske elmarked faldende priser på el på grund af stigende vandstand i de nordiske vandmagasiner.

Det er sommerens store nedbørsmængder i hele det nordiske område, der har fået vandstanden til at stige. Samlet set er vandstanden i Norden nu tæt på normalt niveau efter at havde ligget på et historisk lavt niveau i det meste af første halvår af 2011.

I Vestdanmark lå den gennemsnitlige pris på el i juli måned på 31,5 øre pr. kilowatt-time mod 38,8 øre i juni. I Østdanmark lå prisen i samme periode på 32,3 øre pr. kilowatt-time mod 39 øre i juni.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.