Gå til hovedindhold

Energiforskning: Årets ForskEL-pris gik til solcelleprojektet "Power shades"

Publiceret d. 26.8.2010 08.31

ForskEL-prisen 2009 gik til et projekt, der forener miljøvenlig elproduktion fra solceller med en effektiv solafskærmning i en og samme integrerede vinduesløsning.

Prisen blev uddelt på den årlige energiforskningskonference, som netop har fundet sted i Ingeniørhuset i København.

Prisen og æren tilfaldt projektet "PowerShades", som blev indledt i februar 2006 med midler fra Energinet.dk's ForskEL-program og afsluttet i efteråret 2008. Bag projektet står virksomheden PhotoSolar med Savcor Denmark A/S, Institut for Mikroteknologi (universitetet i det schweiziske kanton Neuchatel, ) og Teknologisk Institut som partnere.

Teknisk direktør Eik Bezzel fra PhotoSolar modtog prisen af Poul Erik Morthorst fra Energinet.dk's bestyrelse (se foto). Poul Erik Morthorst begrundede bl.a. valget med, at projektet har formået at omsætte en visionær idé til et konkret og brugbart resultat, der på en elegant måde indpasser flere funktionaliteter i én naturlig løsning med et stort potentiale for fremtidig udbredelse.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.