Gå til hovedindhold

Energiministre: Infrastruktur skal på plads

Publiceret d. 3.12.2012 16.49
Af 581;#Jesper Nørskov Rasmussen
Ti lande omkring Nordsøen diskuterede vindenergi og investeringer i offshore-møller. Energinet.dk har bidraget til analyse, der peger på, at landene med fordel kan sammentænkte havmølleparker og udenlandsforbindelser.

Ministre fra ti lande omkring Nordsøen, herunder den danske klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard, mødtes mandag 3. december i Bruxelles for at diskuttere fordelene ved et integreret havmøllenet.

Repræsentanter fra de ti lande har lavet en fælles rapport, der peger på, at landene med fordel kan forbinde nationale havmølleparker og udenlandsforbindelser i stedet for at tænke på rene nationale løsninger.

I en pressemeddelelse anerkender ministrene, at infrastruktur mellem landene skal være på plads.

I stedet for ensidige forbindelser fra nationale havmølleparker til kysten samt rene udenlandsforbindelser mellem landene kan de to ting tænkes sammen og åbne nye muligheder, der kan være bedre samfundsøkonomiske løsninger, lyder budskabet i pressemeddelelsen.

Energinet.dk har været i tæt samarbejde med danske myndigheder og internationale samarbejdspartnere om analyseprojektet.

Links til den engelske pressemeddelelse og rapport, delrapporter mv. findes her på siden.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.