Gå til hovedindhold

Energinet.dk afblæser early warning

Publiceret d. 27.3.2013 08.59
Af 673;#Jeppe Danø
Energinet.dk har i dag, onsdag, ophævet early warning-situationen i Danmark.
 
Forsyningen af naturgas er de seneste dage blevet forbedret. Danmark er derfor tilbage i en normal situation på gasmarkedet, og der er ikke længere grund til early warning.
 
”Early warning” er det laveste advarselsniveau i Energinet.dk’s forsyningsberedskab. De næste trin er ”alert” og ”emergency”. De tre trin er den europæiske skala for gasmarkedet.
 
Da Energinet.dk 18. marts udsendte meddelelse om early warning, var det et signal til aktørerne i gasmarkedet om, at hvis ikke gasforsyningen ændrede sig, ville der opstå en kritisk forsyningssituation. 
 
Siden meddelelsen blev sendt ud, er gasforsyningen til det danske marked blevet forbedret, og både forsyningssituationen og beholdningen i de danske gaslagre er nu blevet tiltrækkelig robust til, at Energinet.dk ophæver early warning-situationen. 
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.