Energinet.dk er forberedt på kampagnen ”Sluk lyset Danmark” | Energinet

Energinet.dk er forberedt på kampagnen ”Sluk lyset Danmark”

Publiceret d. 29.7.2010 13.28
Bliver Verdensnaturfondens kampagne ”Sluk lyset Danmark” på lørdag en succes, kan elforbruget falde med op til 10 pct. Energinet.dk er forberedt.

- Hvis kampagnen får stor opbakning, vurderer vi, at elforbruget på lørdag mellem kl. 20 og 21 kan falde op til 10 pct., vurderer kontrolrumschef Jens Møller Birkebæk på baggrund af erfaringer fra lignende kampagner, der har været gennemført i andre lande.

- Vi vil naturligvis nøje følge den forventede reduktion i elforbruget i vores kontrolrum, som overvåger elsystemerne i Øst- og Vestdanmark. Men uanset hvor mange, der følger kampagnes opfordringer og slukker lyset, skal vi nok sørge for at holde balancen i elsystemet og dermed sikre elforsyningen. Vi har forberedt os, og vi er vant til store udsving i elsystemet, f.eks. i elproduktionen fra vindmøllerne, når det stormer, så kampagnen truer ikke forsyningssikkerheden. 

Yderligere information
Umiddelbart efter kl. 21 lørdag aften vil Energinet.dk offentliggøre tal for, hvor mange kilowatt-timer der blev sparet ved kampagnen. 

Kontaktperson
Kommunikationsmedarbejder Karin Tronbech Hansen, tlf. 2333 8728

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.